Nieuws

Nieuw seizoen, nieuw orkest!

Hoewel de Corona crisis nog steeds niet voorbij is helaas, ben ik sinds september toch gestart bij een nieuwe muziekvereniging. Muziekvereniging Onderling Genoegen uit Krommenie is een brede muziekvereniging met een rijke traditie, Naast het fanfareorkest dat ik dirigeer, zijn ook een jeugdorkest en eigen jeugdopleiding en een koor onderdeel van deze mooie vereniging. … Lees verder:

Winds & Voices geweldige muzikale belevenis!

Op 14 april speelden we met Orkest Orventus in de concertzaal in Tilburg samen met sopraan Tamar Niamut en het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia. Er werden prachtige werken uitgevoerd, waaronder Song of Democracy van Howard Hanson (een Nederlandse première voor met harmonieorkest). Ook schitterde Tamar Niamut in de Five Folk Song for Soprano and Band van Bernard Gilmore en “My Man’s gone” uit Porgy & Bess van Gershwin.

Lees verder:

“Oetbloaze” met Gé Reinders en bij HOV werd een magisch muzikaal einde

Af en toe zijn er concerten die extra bijzonder zijn. Afgelopen zaterdag 30 maart speelde ik mijn laatste concert met Harmonieorkest Vleuten als saxofonist. Na bijna 10 jaar stop ik voorlopig als muzikant bij deze vereniging. Voor zowel Gé als mij was het dus “Oetblaoze”!
Lees verder:

Bestuurslid bij het meest stralende projectorkest van Nederland ZON!

Op 10 maart mocht ik het bestuur van ZomerOrkest Nederland ontvangen voor een bestuursvergadering bij mij thuis. Na iedereen te hebben overrompeld met de onovertroffen appeltaart van Bianca 😉  besloten we dat ik ga deelnemen aan dit super gemotiveerde bestuur van het meest stralende project-harmonieorkest van Nederland; ZON! … Lees verder:

Laatste concert met HOVB op stand

Op 9 maart was mijn laatste concert met het B orkest van Harmonieorkest Vleuten. En zeer bijzonder optreden in de grote zaal van Tivoli Vredenburg in het kader van “Utrecht Blaast Binnen”van ZIMIHC. … Lees verder:

Last minute helpen bij Sylvester concert

Wanneer een muzikant last minute vanwege familieomstandigheden niet kan meespelen met een concert, wordt je soms gebeld door een collega met de vraag te helpen. Vrijdag 29 december belde dirigent Dick Jan Veerbeek of ik zondag 30 december wilde helpen bij het Sylvester concert van fanfareorkest Nos Jungit Apollo uit Sint Oedenrode.

Lees verder:

Jubileum kersmatinee in Paradiso een spektakel!


Zo af en toe mag je meespelen met een heel bijzonder concert. Op tweede kerstdag verzorgde Fanfareorkest St. Caecilia uit Heemskerk onder leiding van Ruud Pletting samen met het Paradiso Orchestra, Pelgrim Brass en Orchestre Partout de 10e editie van de Paradiso Only Kerstmatinee. Het werd een spectaculaire editie!

Lees verder:

Geweldige musicalavond in het Grand Circle Orchestra

Het Grand Circle Orchestra is een project musical orkest onder leiding van Gerbrand van Kolck. Bijna 40 pagina’s musical muziek op 4 saxofoons was een mooie uitdaging. Samen met Nicole van Jaarsveld en Njola Ritzen waren wij de Grand Circle Woods ;-)!
Lees verder:

Gewoon gezellig met saxofoonkwartet Hova Zembla

Om samen de start van de advent te vieren organiseerde de Ontmoetingskerk in Maarssen een middag met als thema “gewoon gezellig”. Om de middag muzikaal te omlijsten was saxofoonkwartet “Hova Zembla” gevraagd te komen spelen. Met divers decemberrepertoire variërend van Bach tot de Amsterdamse grachten werd het een gezellige middag.Lees verder:

Bierconcert Harmonie Vondel druk bezocht

Een jaarconcert met alle 3 de orkesten op het podium en een volle zaal met publiek. Dit jaar bleek het bierconcert een waardige opvolger van het wijnconcert van 2017. Ook dit jaar waren er ruim 80 bezoekers naar het Belcrumhuis gekomen om te genieten van blaasmuziek, vergezeld van een heerlijke bierproeverij verzorgd door USA beers uit Breda.
Lees verder:

Geweldig debuut 1e divisie op concertconcours voor HOV-A

Na maandenlang samen studeren aan de concourswerken was het op 17 november eindelijk zover. HOV-A speelde o.l.v. Arjan Gaasbeek de werken Poème Montagnards van Jan van der Roost en Entornos van Amando Blanquer Ponsoda en werd door de jury bestaande uit Danny Oosterman, Tijmen Botma en Arnold Span beloond met maarliefst 88,5 punten. Lees verder:

Mooie prestatie HOV-B op de Betuwecup

Op zaterdag 27 oktober nam het B-orkest van Harmonieorkest Vleuten deel aan de BetuweCup. Daarbij behaalde het orkest o.l.v. Matthijs van Ganzewinkel met 84,5 punten een knappe eerste prijs.

Lees verder:

Van verleden naar heden met Orkest Orventus

Het najaarsproject van Orkest Orventus had dit jaar als thema “Past to present”. Symfonische blaasmuziek uit de hele geschiedenis van het harmonieorkest stond op het repertoire, te beginnen bij Felix Mendelssohn Bartholdy’s “Ouvertüre für Harmoniemusik”Lees verder:

Harmonie Vondel met jeugdproject op de KAM

Op 16 september speelde harmonie Vondel uit Breda op de Kulturele Amateur Manifestatie in Breda. De KAM is de jaarlijkse start van het culturele seizoen in Breda. Samen met het opstaporkest en solisten uit het jeugdorkest speelde Vondel o.l.v. dirigent Matthijs van Ganzewinkel delen uit het scholenproject voor groep 7 “Boy blaast de blues, ook voor girls” 

Lees verder:

HOV-B speelt Top2000-liedjes bij Uitfeest

Op zaterdag 15   september vond de start van het nieuwe culturele seizoen in Utrecht plaats, met feesten en optredens op locaties door de hele stad.Lees verder:

Lezing over Harmonieorkest Vleuten bij de Brass Conference van het EBBC

Tijdens de openingsconferentie van de European Brass Band Championships 2018 in het ZHIMIC-theater in Utrecht, mocht ik voor Harmonieorkest Vleuten een verhaal houden over de ontwikkeling van de vereniging in de afgelopen jaren. 

Lees verder:

Eftelingdag en concerten met Harmonie Vondel

Op 22 april reisde Harmonie Vondel uit Breda met de hele vereniging naar de Efteling. Op de muziektent voor restaurant het Witte Paard werd twee keer een kort concert verzorgd door het gezamenlijke leerlingen- en harmonieorkest. Natuurlijk kon de eftelingmuziek van de paddestoelen en het rode neuzenfestival niet ontbreken.Lees verder:

Top2000 Popconcert HOV-B grote hit!

Vleuten, 7 april – Zaterdagavond was de Ampco Flashlight-studio in Utrecht de absolute place to be. Tijdens een spetterend avondvullend Top2000 Popconcert speelde het B-orkest van Harmonieorkest Vleuten live een selectie uit de grootste hits allertijden.

Lees verder: