Over mij


Ik kom uit een muzikaal gezin. Mijn ouders speelden beiden een instrument. Geen van beiden een blaasinstrument. Toen ik 7 was kwam mijn vader in de straat in gesprek met iemand van het plaatselijke fanfareorkest. Het leek hem leuk als ik naast de orgellessen die ik al had, ook saxofoon zou leren spelen. Pas veel later bleek,  een droom van hemzelf, zoals vaak realiteit geworden bij zijn zoon.

Zo startte ik met saxofoonlessen bij het Koninklijk Erkend Stedelijk Fanfare Orkest Nieuw Leven in Vianen. Door de weeks bij één van de muzikanten thuis en op zaterdag voor de repetitie bij dirigent Dirk van Mourik sr. Met mijn Schenkelaars sopraansaxje een jaar lang hard studeren. Al snel mocht ik voor de repetitie met het leerlingenorkest meespelen en na een ruim jaar mocht ik bij de fanfare. In een bruin uniform jasje met oranje stropdas jaarlijks naar de concertwedstrijden in Leiden. Ik was definitief besmet met het blaasmuziek virus.


Vanaf mijn middelbare schooltijd speelde ik in meerdere orkesten en bandjes als toetsenist en saxofonist. Voor het jazzorkest de Mayday Jazzband uit Bergen op Zoom was ik naast saxofonist ook actief als muzikaal leider en arrangeur. Tevens was ik actief als bestuurslid bij meerdere muziekverenigingen.

Van 2010 tot 2013 volgde ik de basisopleiding dirigent HaFaBra van Kunstfactor in Tilburg o.l.v. Jan Bosveld en Hans Pastoor. Sindsdien ben ik actief als dirigent van meerdere harmonieorkesten en fanfareorkesten. Ook heb ik diverse arrangementen voor harmonie,- en fanfareorkest geschreven.

Als bestuurslid was ik betrokken bij de opzet van het succesvolle project “Muziek is de Basis”. Met dit project is Harmonieorkest Vleuten gegroeid naar bijna 200 musicerende leden in 5 orkesten door een succesvolle samenwerking met muziekscholen en basisscholen.