Mooie prestatie HOV-B op de Betuwecup

Op zaterdag 27 oktober nam het B-orkest van Harmonieorkest Vleuten deel aan de BetuweCup. Daarbij behaalde het orkest o.l.v. Matthijs van Ganzewinkel met 84,5 punten een knappe eerste prijs.

De BetuweCup is een groot festival voor blaasorkesten. Maar liefst 15 orkesten de meeste uit de Betuwe, maar ook vanuit andere delen van Nederland, waren naar Maurik afgereisd om muzikaal hun beste beentje voor te zetten. Het optreden werd namelijk beoordeeld door een deskundige vakjury bestaande uit Danny Oosterman en Tijmen Botma.

Het feit dat het B-orkest – een jeugd- en opleidingsorkest van HOV – uit zoveel jongeren bestond viel direct op bij het massaal aanwezige publiek. Het optreden verliep heel goed. Pas rond 21u kwam het verlossende woord van de jury. Een gejuich ging op toen bekend werd gemaakt dat HOV-B met het optreden 84,5 punten had weten te behalen. Daarmee heeft het orkest een eerste prijs behaald. In het overall klassement van de dag eindigde het orkest op een hele fraaie vierde plek.